14:00

Härnösands SK

Mållöst i lördagsmatchen (BFK - Härnösands SK)

Det var överlag två rätt tunna trupper som gjorde upp i värmen på Åkreängs gräsplan.
Vi gör vår bästa matchinledning på länge med riktigt bra kombinationsspel där vi skapar en hel del vassa målchanser i första halvlek där Sagas ribbträff och Sabinas vassa läge i slutet av första är de hetaste. Härnösand eftersträvade djupledsbollar mot forwards som vårt försvar avvärjde klokt och odramatiskt halvleken igenom.

Vi fortsätter skapa lägen i andra halvlek utan den där riktigt sista skärpan som krävs samtidigt som Härnösands försvar med mittbacken Nabukalu i spetsen försvarade sig stenhårt. Vi känner hela halvleken att vi har kontroll men med kvarten kvar början värmen och arbetet ta ut sin rätt och vi börjar bli lite trötta och slarva lite. Oskärpan kulminerar i 84:e minuten när domaren pekar på straffpunkten. Vi klarar oss dock undan med blotta förskräckelsen då straffen slås i stolpens utsida. Vi krigar dock vidare och får ett riktigt praktläge i slutminuterna samt en hörna i 90:e som dock blir resultatlösa och matchen slutar 0-0.

Initialt lite besvikelse i omklädningsrummet efter en känsla att den här matchen borde vi tagit hem, men vi får inte glömma att den kunde slutat rejält mycket sämre om straffen hade haft en annan utgång.

Ständigt hårt kämpande Saga Hägred fick lyfta dagens guldsko och vi laddar om för ny vecka i fotbollens tecken med två bortamatcher denna vecka; först K/D i div 3 på onsdag tätt följt av Timrå borta nästa helg.